Splošni pogoji

PRODAJNI POGOJI ZA NAKUPE PREKO SPLETA

Splošne in ostale pogoje poslovanja določa Dimco Trade d.o.o. (ponudnik), ki blago na spletni strani www.dimco-svetila.si prodaja v svojem imenu in za svoj račun. Pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT).

PODATKI O PODJETJU

 • Dimco Trade d.o.o.
 • Trdinov trg 8a, 1234 Mengeš
 • ID: SI35751819
 • Davčni zavezanec: DA
 • Matična številka: 1837389000
 •  
 • TRR/IBAN: SI56 0206 8025 3787 730 (NLB d.d.)

REGISTIRANI UPORABNIKI

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Registrirani uporabniki lahko:

 • kupujejo v spletni trgovini www.dimco-svetila.si
 • prejemajo brezplačne E-novice v kolikor se na njih naročijo

SPLOŠNI POGOJI

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Dimco Trade d.o.o. in kupec medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

KOMERCIALNI POGOJI


Cene:

 • Cena: je redna cena po kateri se artikel prodaja.
 • Znižana cena: je znižana redna cena po kateri se prodaja artikel za določen ali nedoločen čas.
 • Stara cena: je cena po kateri se je artikel prodajal pred znižanjem.

Označevanje znižanih artiklov:

 • V akciji: so označeni izdelki, ki so trenutno v akciji in imajo znižano ceno za nedoločen čas, oziroma do razprodaje zalog.

Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov preko spletne trgovine ter vključujejo DDV. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru napake pri ceni. Kljub nenehnemu preverjanju pravilnosti objavljenih podatkov, se namreč lahko zgodi, da je objavljena cena ali zaloga napačna. O morebitni napaki bomo kupca nemudoma obvestili (po elektronski pošti ali telefonsko) in poizkušali najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko kupec plača znesek prejetega predračuna. Kupcu je po elektronski pošti posredovano tudi mesto na strežniku ponudnika, kjer je shranjena pogodba/predračun. S prijavo kupec v svojem profilu lahko dostopa tudi do arhiva svojih naročil/nakupov.

Kupec v prejeti pošiljki prejme račun na katerem je tudi specifikacija posameznih stroškov.

NAČINI PLAČILA

Omogočamo vam naslednje načine plačila:

 • Po predračunu: z nakazilom na račun podjetja Dimco Trade d.o.o.
 • Z gotovino ali kartico: ob prevzemu na sedežu podjetja Dimco Trade d.o.o.

AKCIJE IN RAZPRODAJE

Artikli, ki so v razprodaji ali akciji so: vzorčna svetila, razstavljena svetila, svetila brez originalne embalaže, svetila z napako ali poškodovana svetila, vendar tehnično brezhibna.

ZAVRNITEV NAROČILA

Dimco Trade d.o.o. lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne. Dimco Trade d.o.o. si pridržuje pravico zavrnitve naročila.

ODSTOP OD POGODBE/NAKUPA

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga na naslov trgovina@dimco-svetila.si sporočijo, da odstopajo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega naročila na naš naslov v roku za odstop (15 dni), se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe/nakupa. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe/nakupa s sporočilom na trgovina@dimco-svetila.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. Dimco Trade d.o.o. bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu na njegov bančni račun v petnajstih dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano v originalni, nepoškodovani embalaži ter v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.

GARANCIJA

Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Garancijo je možno uveljaviti le ob predložitvi računa.

Garancija preneha veljati pri:

 • neupoštevanju navodil za uporabo
 • montaži ali popravilu, ki ga je opravila nepooblaščena oseba
 • vgraditvi neoriginalnih sestavnih delov izdelka
 • malomarnem ravnanju z izdelkom
 • poškodbah, ki so nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe
 • nepravilni vgradnji izdelka

PODATKI O STRANEH

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Trudimo se zagotoviti kar najboljše fotografije prodajanih artiklov, toda kljub temu je potrebno fotografije jemati kot simbolične.

Podjetje Dimco Trade d.o.o. ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Podjetje Dimco Trade d.o.o. mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Podjetje Dimco Trade d.o.o. ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

AVTORSKE PRAVICE

Objavljene vsebine so ali v lasti podjetja Dimco Trade d.o.o., ali ima podjetje Dimco Trade d.o.o. za objavo soglasje avtorja. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja Dimco Trade d.o.o. je prepovedano.

KODEKS PO ZEPT

Dimco Trade d.o.o. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Podjetje Dimco Trade d.o.o. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. V podjetju Dimco Trade d.o.o. spoštujemo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bomo storili vse potrebno, da jih zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponujamo, zbiramo, vodimo, obdelujemo in shranjujemo naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek
 • naslove za dostavo
 • naslov elektronske pošte
 • kontaktno telefonsko številko
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini

Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Vaš elektronski naslov bo za propagandne namene uporabljen izključno na podlagi vaše privolitve (naročilo na e-novice). Kadarkoli kasneje se lahko tudi odjavite.

Če informacij o spremembah na naših straneh, obvestil o naši ponudbi ali drugih predstavitvenih informacij ne želite prejemati, vas prosimo, da nas o tem obvestite in v najkrajšem možnem roku bomo vaš elektronski naslov odstranili s seznama.