Blog

 1. Vgradne doze

  Najbolj razširjen način vgradnje svetil v mavčne plošče ali les je dokaj enostaven. V mavčno ploščo zvrtate luknjo ustreznega premera, povežete vodnike in svetilko pritrdite s priloženim pritrdilnim elementom (navadno parom vzmeti). Inštalacija je hitra in ugodna, končni izgled pa estetski. Pa vendar ima ta način vgradnje kar nekaj resnih pomanjkljivosti.

   - Priključne sponke, ki se jih dobi skupaj s svetilom so navadno premajhne in niso primerne za povezavo vhodnega in izhodnega vodnika in istočasno za odjem toka za svetilo samo. Tako obremenjeni vodniki in priključne sponke navadno prosto »ležijo« znotraj vmesnega stropa, kar je v nasprotju s splošnimi pravili o električnih inštalacijah.

   - Vmesni strop s kovinskimi nosilci je popolnoma nepregleden. Na njem je prah, ki se ga zaradi nedostopnosti nikoli ne pobriše. Ta se nabira tudi na električnih kablih, priključnih sponkah in na žarnicah in predstavlja potencialno nevarnost.

   - Zelo pogosto je vmesni st ...

  Preberi več »
 2. Inovativne vgradne svetilke Novantadieci

  V najnovejšem katalogu 2022 je proizvajalec Novantadieci predstavil stenske vgradne LED svetilke z inovativnim magnetnim pritrjevanjem. Kako preprost je takšen način pritrditve, si lahko ogledate v spodnjem videu.

  V spletno trgovino smo dodali nam najbolj zanimive modele serije 4205. Na voljo jih je še veliko več, ogledate si jih lahko TUKAJ.

  ...

  Preberi več »
 3. Svetila Ideal lux - 20% popusta

  Nadaljujemo z decemberskimi ugodnostmi!

  Tokrat vam nudimo 20% popusta na vsa svetila Ideal lux. Katalog svetil si lahko ogledate TUKAJ.

  Akcija traja od ponedeljka 13.12.2021 do ponedeljka 20.12.2021 ...

  Preberi več »
 4. Svetila Faro - še nikoli tako ugodno

  Naj se veseli december prične...

  Z današnjim dnem začenjamo tedne ugodnih nakupov v salonu svetil Dimco.

  Od danes, 1.12.2021 in vse do torka, 7.12.2021 vam nudimo 20% popust na celotno kolekcijo svetil Faro. Katalog si lahko ogledate TUKAJ.

  Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na 01/729-64-22 ali info@dimco-svetila.si

    ...

  Preberi več »
 5. Ugodne cene izbranih svetil Slamp

  Nakup izbranih svetil Slamp do 29. novembra z neverjetnim 20% popustom. Dobava svetil je predvidena v prvi polovici meseca decembra.

  Za več informacij nas lahko pokličete na 040-272-007 ali pišete na info@dimco-svetila.si.  ...

  Preberi več »