Na vprašanje, kje dnevno preživimo največ časa, kopalnica ni ravno 'top odgovor'. Toda, v kopalnici začnemo in končamo aktivni del dneva in prav zato je zelo pomembno, da se v njej že navsezgodaj zjutraj dobro počutimo.

Za jutranje lepšanje - britje in ličenje - potrebujemo dobro osvetljeno ogledalo v višini obraza. To pomeni, da nam luči ne smejo svetiti v oči, ampak morajo enakomerno osvetljevati prostor.

Osvetlitev obraza mora biti ravno prav močna, zato bodite pazljivi pri izbiri svetilke. Zagotavljati mora dovolj intenzivno razpršeno svetlobo, ki ne sme prihajati samo iz enega vira. Če prihaja samo z ene strani, potem osvetli le en del obraza, drug del pa ostaja v senci - kjer so za posledico pomanjkljivosti na bradici in make-upu.

Pa še en pomemben nasvet: v kopalnici je običajno več ogledal, kot kjerkoli v stanovanju. Ta ogledala lahko ob slabi osvetlitvi prostora našo postavo naredijo veliko manj privlačno, kot je v resnici. Poskrbite za luči, ki ne bodo dajale slepeče svetlobe, niti ostrih kontrastov. Mehke prehode lahko ustvarite z indirektno svetlobo. Indirektno svetlobo naredimo s pomočjo LED trakov ali fluorescentnih sijalk.

Na spodnjih slikah si lahko ogledate nekaj različnih osvetlitev in morda najdete navdih za svojo sanjsko kopalnico.