Mesečni arhiv: Januar 2022

  1. Vgradne doze

    Najbolj razširjen način vgradnje svetil v mavčne plošče ali les je dokaj enostaven. V mavčno ploščo zvrtate luknjo ustreznega premera, povežete vodnike in svetilko pritrdite s priloženim pritrdilnim elementom (navadno parom vzmeti). Inštalacija je hitra in ugodna, končni izgled pa estetski. Pa vendar ima ta način vgradnje kar nekaj resnih pomanjkljivosti.

     - Priključne sponke, ki se jih dobi skupaj s svetilom so navadno premajhne in niso primerne za povezavo vhodnega in izhodnega vodnika in istočasno za odjem toka za svetilo samo. Tako obremenjeni vodniki in priključne sponke navadno prosto »ležijo« znotraj vmesnega stropa, kar je v nasprotju s splošnimi pravili o električnih inštalacijah.

     - Vmesni strop s kovinskimi nosilci je popolnoma nepregleden. Na njem je prah, ki se ga zaradi nedostopnosti nikoli ne pobriše. Ta se nabira tudi na električnih kablih, priključnih sponkah in na žarnicah in predstavlja potencialno nevarnost.

     - Zelo pogosto je vmesni st ...

    Preberi več »
  2. Inovativne vgradne svetilke Novantadieci

    V najnovejšem katalogu 2022 je proizvajalec Novantadieci predstavil stenske vgradne LED svetilke z inovativnim magnetnim pritrjevanjem. Kako preprost je takšen način pritrditve, si lahko ogledate v spodnjem videu.

    V spletno trgovino smo dodali nam najbolj zanimive modele serije 4205. Na voljo jih je še veliko več, ogledate si jih lahko TUKAJ.

    ...

    Preberi več »