Blog

  1. Poletje vročih popustov!

    Začenja se poletje vročih popustov!

    S kodo POLETJE si zagotovite 12% popust na celoten nakup v spletni trgovini www.dimco-svetila.si

    Veliko izbiro svetil po še ugodnejših cenah si lahko ogledate tudi v OUTLETU.

    *Koda POLETJE ne velja na že znižane cene svetil!

    **Koda POLETJE je veljavna do 15.9.2022 ...

    Preberi več »
  2. Osvetlitev spalnice - ideje in nasveti

    Spalnica je poseben prostor, kjer lahko z izbrano razsvetljavo ustvarite toplo in prijetno vzdušje, kar vam omogoča, da si oblikujete spalnico svojih sanj.

    Prvo pravilo pri izbiranju svetil za spalnice je izbira svetil z toplo, mehko svetlobo. Če imate možnost je priporočljivo, da izberete svetilke z možnostjo zatemnitve in tako jakost svetlobe prilagajate svojim potrebam. Poleg ustrezne stropne svetilke, glede na svoje želje, za vsako stran postelje izberite med stenskimi svetilkami ali svetilkami za nočne omarice. Bralne LED stenske svetilke lahko nastavite tako, da svetlobo usmerijo na knjigo, ki jo berete.

    Če želite v spalnici dodatno ambientalno razsvetljavo lahko to dosežete z indirektno razsvetljavo z LED trakovi ali dekorativnimi stenskimi svetilkami.

    Razsvetlite lahko tudi garderobne omare s pomočjo LED trakov, ki se vgradijo v police ali strop. Tako bo v omari vedno svetlo, ne glede na pozicijo stropnih svetilk. 

    Na spodnjih slikah si lahko og ...

    Preberi več »
  3. Osvetlitev kopalnice - ideje in nasveti

    Na vprašanje, kje dnevno preživimo največ časa, kopalnica ni ravno 'top odgovor'. Toda, v kopalnici začnemo in končamo aktivni del dneva in prav zato je zelo pomembno, da se v njej že navsezgodaj zjutraj dobro počutimo.

    Za jutranje lepšanje - britje in ličenje - potrebujemo dobro osvetljeno ogledalo v višini obraza. To pomeni, da nam luči ne smejo svetiti v oči, ampak morajo enakomerno osvetljevati prostor.

    Osvetlitev obraza mora biti ravno prav močna, zato bodite pazljivi pri izbiri svetilke. Zagotavljati mora dovolj intenzivno razpršeno svetlobo, ki ne sme prihajati samo iz enega vira. Če prihaja samo z ene strani, potem osvetli le en del obraza, drug del pa ostaja v senci - kjer so za posledico pomanjkljivosti na bradici in make-upu.

    Pa še en pomemben nasvet: v kopalnici je običajno več ogledal, kot kjerkoli v stanovanju. Ta ogledala lahko ob slabi osvetlitvi prostora našo postavo naredijo veliko manj privlačno, kot je v resnici. Poskrbite za luči, ki ne bodo ...

    Preberi več »
  4. Osvetlitev kuhinje - ideje in nasveti

    Kako osvetliti kuhinjo? Ustvarite domačnost.

    Kuhinja v domu je simbol za domače ognjišče. Kot prostor, kjer se "kuri ogenj", je že sama po sebi izvir svetlobe in toplote, zato naj bo taka tudi osvetlitev. Prijetna, mehka, topla osvetlitev daje kuhinji v povezavi z jedilnim kotom vzdušje domačnosti.

    Pa vendar je ob tem potrebno pomisliti tudi na gospodinjo, ki za delo v kuhinji potrebuje dobro osvetljene delovne površine. Pulti, kjer pripravljamo prehrambne sestavine za kuhanje, pomivamo posodo ali opravljamo druga kuhinjska dela, morajo biti osvetljeni tako, da ne slepijo oči, ampak usmerjajo luč samo na delovno površino. To dosežemo z uporabo LED trakov v vgradnih alu profilih, ki se jih vgradi v spodnjo stranico visečih elementov. V kolikor te možnosti nimamo, si lahko pomagamo tako, da nad delovno površino v strop pozicioniramo vgradne ali nadgradne svetilke z usmerjeno svetlobo, ki nam osvetlijo delovno površino.

    Če imate v kuhinji okno in se o osvetlitvi odl ...

    Preberi več »
  5. Osvetlitev jedilnice - ideje in nasveti

    Glavni objekt osvetlitve v jedilnici je miza. Četudi so mize pogosto hkrati študijska, delovna ali igralna površina, je osvetlitev jedilnice prilagojena osnovnemu namenu, to je obedovanje. Glavno svetilo jedilnice je zato svetilka nad mizo, ki je običajno viseča. S stropa jo spustimo 60 do 70 cm od površine mize. Nameščena naj bo na sredini mize, tako da osvetljuje celotno površino in da se hkrati svetloba razprši po celotni jedilnici.

    Oblika, velikost in moč viseče svetilke so odvisne od oblike in velikosti jedilne mize ter posledično tudi prostora. Na primer nad kvadratno ali okroglo mizo se najlepše podajo svetilke okroglih, zaobljenih oblik večje dimenzije ali več manjših svetil, ki se s stropa spuščajo nad sredino mize. Nad podolgovate mize pravokotnih ali ovalnih oblik se podajo linijske svetilke različnih dolžin. Če imate nad mizo pripravljenih več električnih izpustov lahko uporabite več manjših svetilk, ki jih postavite v linijo. Če imate le en električni izpust in bi si ...

    Preberi več »
  6. Dodatna ponudba svetil priznanih znamk

    Poleg vseh svetil, ki jih najdete v katalogih objavljenih na naši spletni strani, vam lahko ponudimo tudi svetila spodnjih priznanih znamk.

    ...
    Aldo Bernardi Axolight Cattaneo Delta light
    Preberi več »
  7. Vgradne doze

    Najbolj razširjen način vgradnje svetil v mavčne plošče ali les je dokaj enostaven. V mavčno ploščo zvrtate luknjo ustreznega premera, povežete vodnike in svetilko pritrdite s priloženim pritrdilnim elementom (navadno parom vzmeti). Inštalacija je hitra in ugodna, končni izgled pa estetski. Pa vendar ima ta način vgradnje kar nekaj resnih pomanjkljivosti.

     - Priključne sponke, ki se jih dobi skupaj s svetilom so navadno premajhne in niso primerne za povezavo vhodnega in izhodnega vodnika in istočasno za odjem toka za svetilo samo. Tako obremenjeni vodniki in priključne sponke navadno prosto »ležijo« znotraj vmesnega stropa, kar je v nasprotju s splošnimi pravili o električnih inštalacijah.

     - Vmesni strop s kovinskimi nosilci je popolnoma nepregleden. Na njem je prah, ki se ga zaradi nedostopnosti nikoli ne pobriše. Ta se nabira tudi na električnih kablih, priključnih sponkah in na žarnicah in predstavlja potencialno nevarnost.

     - Zelo pogosto je vmesni st ...

    Preberi več »
  8. Inovativne vgradne svetilke Novantadieci

    V najnovejšem katalogu 2022 je proizvajalec Novantadieci predstavil stenske vgradne LED svetilke z inovativnim magnetnim pritrjevanjem. Kako preprost je takšen način pritrditve, si lahko ogledate v spodnjem videu.

    V spletno trgovino smo dodali nam najbolj zanimive modele serije 4205. Na voljo jih je še veliko več, ogledate si jih lahko TUKAJ.

    ...

    Preberi več »
  9. Svetila Ideal lux - 20% popusta

    Nadaljujemo z decemberskimi ugodnostmi!

    Tokrat vam nudimo 20% popusta na vsa svetila Ideal lux. Katalog svetil si lahko ogledate TUKAJ.

    Akcija traja od ponedeljka 13.12.2021 do ponedeljka 20.12.2021 ...

    Preberi več »
  10. Svetila Faro - še nikoli tako ugodno

    Naj se veseli december prične...

    Z današnjim dnem začenjamo tedne ugodnih nakupov v salonu svetil Dimco.

    Od danes, 1.12.2021 in vse do torka, 7.12.2021 vam nudimo 20% popust na celotno kolekcijo svetil Faro. Katalog si lahko ogledate TUKAJ.

    Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na 01/729-64-22 ali info@dimco-svetila.si

      ...

    Preberi več »
Stran